Az olvasók se mennek a szomszédba vad ötletekért
Bejegyzés alcíme...

Ennyi baromságot összeírni, kész művészet. Jövőre beindul a szuper nyerő üzleti vállalkozásom, a MOL a lábaim előtt hever. -elég fekete hattyú?” – kaptuk a bókot egy olvasónktól.

No komment;) Az mindenesetre látszik, hogy megmozgatta az olvasók fantáziáját a Vad ötletek jegyzéke 2014, egész kacifántos sztorik is érkeztek! Matolcsy az év jegybankára? A Kétfarkú Kutya Párt nyeri a választásokat es eurócsatlakozási programot jelent be 2017-es céldátummal? (Lásd a poszt végén az összeset!)

Az év végi, már lassan tradíciónak számító posztban azt kértük az olvasóktól, írják meg a saját elszállt jóslataikat, és válasszák ki, melyik vad ötletünk jöhet be 2014-ben: a pápa eltörli a cölibátust? Lángba borul a Közel-Kelet? Az INA hatalmas nem-konvencionális olajmezőt talál? (Aki még most akar tippelni, hogy mik lettek a befutók, ugorjon a korábbi posztra! Ott olvasható a teljes listánk és a leírások is.)

Ferenc-papa(1).jpgA meglepetésember? Kép: hír24

Mintegy 100-an töltötték ki a kérdőívet. Köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradságot, és válaszolt! (Szokásos megjegyzés: az eredmények nem reprezentatívak.)

Az eredmények egy része borítékolható volt, de azért van meglepetés is! Kiütéssel győzött a „Lángba borul a Közel-Kelet” jóslat, melyben a szíriai polgárháború átterjed a régióra, és olajár-sokkot okoz. A szavazók majdnem fele ezt tette első helyre. A lenti táblázatban láthatók az eredmények.

Jóval meglepőbb talán, hogy bejött második helyre a jóslat, hogy a pápa eltörli a cölibátust és bevezeti a női papságot. Ezt mi nem tettük az első háromba, sőt az angol Financial Services Blog (az angol nyelvű oldalunkon, a barrelperday.com-on megjelent változat alapján) ezt idézte, mint a legvadabb ötlet.

 

 

Olvasók szavazatai*

A többi szavazóra vonatkozó tipp

1.Lángba borul a Közel-Kelet

33%

45%

2. A pápa eltörli a cölibátust

15%

16%

3. Megszakadó kapcsolatok, Japán-Kína konfliktus

13%

8%

3. A villanyhálózat alkonya

12%

9%

5. A két Korea újraegyesül

9%

8%

6. Francia nukleáris sokk

8%

1%

7. Az INA hatalmas nem-konvencionális olajmezőt talál

7%

9%

8. Felfedezik a rák általános gyógyszerét

4%

5%

Az eredmények, a szavazók %-ában. *: Az 1.-3. helyre rangsorolt szavazatok súlyozott átlaga alapján. (A súlyok rendre 3, 2 és 1).

Holtversenyben harmadik a Japán-Kína konfliktus kiberháborúvá fajulása és a villanyhálózat alkonya.

Nagyon kevesen tartották valószínűnek, hogy az egészséges élettartamot jelentősen növelné a rák általános gyógyszerének felfedezése. Pedig épp a poszt megírása után olvastunk egy hírt, hogy kutatók az öregedés egyik, fontos okát visszafordíthatónak gondolják, az eredményeikről a Cell tudományos folyóiratban írtak decemberben. Szóval egyszer még ebből is lehet valami…

Riszpekt az olvasóknak, mert elég jól eltalálták azt is, hogy a többiek mire fognak szavazni. (Annak ellenére, hogy még mindig a válaszadók közel 40%-a gondolta magát „különcnek”: ők mást tartottak a három legvalószínűbb eseménynek, mint amit szerintük az olvasók többsége választana. De ezen most már meg sem lepődtünk, ugyanez volt az eredmény tavaly.)

Ha tetszett a poszt, kövesd a Guruló hordó blogot Facebookon!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

És akkor jöjjenek a vad hattyúk az olvasóktól, jó olvasgatást;) (Ezekért sem vállalunk felelősséget, a jóslatokat változatlan formában közöljük).

Az olvasó visszavág: vad jóslatok

Az Egyesült Királyság egy 1088-as keltezésű térkép alapján sajátjának nyilvánítja az offshore kutakat és anyahajót küld a norvég és holland partokhoz. Franciaország válaszul kilép az Unióból és újra bevezeti a frankot, és nukleáris erőmű építési programba kezd. A németek - az érintett országok friss kormányainak kinevezés előtti kérésére - bevezeti az eurót a kelet-európai államokban, és végre megvalósul az Európai Unió teljes költségvetési egysége.

 

Áttörés a kvantumszámítógépek világában. A Google/IBM/Intel valamelyike több nagyságrenddel gyorsabb gépet épít az eddigieknél. Az új felfedezés cunamiként mossa el az eddig alkalmazott titkosítási megoldásokat. Kína és a bizalmatlan országok lekapcsolják magukat a világhálóról, amíg el nem különítik a kritikus eszközöket és/vagy intranetet építenek ki.

 

Esetleg Elon Musk-ot ki lehet cserélni Széles Gáborra :)

 

megnősülök ; )

 

Nagy-Britannia kilép az EU-ból. A maradék EU 2 részre szakad, az eurozónára és a többiekre. Elkezdődik a szabályok átalakitasa az eurozónábol a többiek felé áramló támogatasok összegének csökkentésére, és a külső országokból érkezők munkavállalási engedélyének megszüntetésére. A k-európai külső EU országok mély recesszióját kihasználják a szélsőjobboldali pártok, több helyen kormányt alakítanak, és az országok közötti feszültség megnő. A NATO történelmének legsúlyosabb kríziset okozza a szlovák-magyar feszültség, ami a párkányi híd felrobbantását követő általános mozgósításokban is megmutatkozik.

 

 A rezsicsökkentés következő lépéseként fizetnek az igazoltan szolgáltatást igénybe vevő polgároknak a szolgáltatók. Aki a központilag kiszámolt fajlagos fogyasztási normát nem éri el, annak viszont büntetést kell fizetnie, melyet szétosztanak a normát legjobban túllépők között.

 

Ez lehet, annyira nem is fekete hattyú, de valamilyen balhé/botrány/tragédia a téli olimpiai játékokon

 

Magyarorszagon a Kétfarkú Kutya Párt nyeri a választásokat es eurócsatlakozási programot jelent be 2017-es céldátummal

 

A palaolaj és a palagáz forradalom lenyomja, és annyival alacsonyabb szinten stabilizálja a kőolaj és a földgáz árát, hogy az orosz államháztartás súlyosan deficitessé válik, az orosz gazdaság recesszióba fordul. A Putyin-ellenes tüntetések fokozódnak, míg a kormány egyik hitelt veszi fel a másik után. Orosz államcsőd és rezsimváltás következik, súlyos utcai összecsapások és emberáldozatok árán.

 

1/ Az eddig végzett, eredményes, de rendkívül szűk körben ismert tudományos kutatások közül 
A/ a DNS-ben rögzített emlékek, generációs tudás öröklődési és annak törlődési mechanizmusa) "kiszabadul", alkalmazott tudomány szintre kommercializálódik és ezzel átírja a történelmet, valamint lehetővé teszi a humán programozást. Ezen technológia birtoklása rövid távon átrendezi a globális hatalmi erőteret.
B/ a jelenlegi, jellemzően kemoterápia alapú gyógyítást feleslegesség teszi az emberei szervezet eddig rejtett, öngyógyító belső képességeinek mobilizálása. A gyógyszeripar jelenlegi formájában összedől, ami rövid távon globális epidémiás hullámokat kelt.

 

Államcsődök sorozata, több ország átáll a bitcoin használatára.

 

Váratlanul megtorpan az amerikai "nem-konvencionális" szénhidrogén forradalom

 

Az ausztrál ingatlanpiac összeomlik, magával rántva az AUD-t. A japán háziasszonyok brutális méretekben kezdik hazamenekíteni a pénzüket kedvenc carry devizájukból, nem várt JPY erősödést kiváltva. Ez keresztül húzza az Abenomics álmokat, Japánban is válságot idézve elő. A válsághullám pedig szétterjed szerte a világban komoly sokkokat okozva.

 

Katalónia népszavazással elszakad Spanyolországtól, a hadsereg beavatkozik, a régió a polgárhaború szélére sodródik

 

Ennyi baromságot összeírni, kész művészet. Jövőre beindul a szuper nyerő üzleti vállalkozásom, a MOL a lábaim előtt hever. -elég fekete hattyú?


Denmark will setup the largest prison facility on the island of Greenland making huge money of importing prisoners from all-around the world making it its major source of income. Alternative scenario: Denmark will be in war with some other country to defend its right to the island since meltdown will make it more and more attractive for habitation.,

 

Growth picks up in Hungary while the current account remains in check. Rating agencies place Hungary on positive outlook. Hungarian prime real estate prices soar, Paris of the East becomes a new fad. Matolcsy named central banker of the year

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulohordo.blog.hu/api/trackback/id/tr555773413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Elérhetőségeink

Magunkról

Energiáról, gazdaságról és minden egyébről.

A posztok szerzői a MOL-csoport dolgozói, írásaik a magánvéleményüket és nem feltétlenül a MOL-csoport hivatalos álláspontját képviselik.

Hírlevél

Our English blog has moved!

United-Kingdom-flag-24.png Visit Barrelperday.com!

 

Címkék

2021 (4) 2022 (4) ACEA (3) Afrika (3) áram (24) atom (10) autó (13) benzin (4) budget (3) car (4) China (6) climate change (17) CO2 (50) coal (3) cseppfolyós földgáz (LNG) (11) demográfia (6) dízel (5) electricity (4) elektromos autó (11) élet (23) élettartam (5) energia (5) energiahatékonyság (8) energiaválság (4) english (73) EU (47) Euro (4) euro (3) Euróövezet (3) Európa (9) Eurozóna (8) Eurozone (4) EV (3) fenntarthatóság (3) finance (3) finomítás (4) földgáz (6) gas (23) gasztro (4) gáz (51) gázár (4) gazdaság (10) Gazprom (19) GDP (3) geopolitika (10) Görögország (5) green (3) háború (6) heavy (3) heti olvasnivaló (129) Hungary (5) IEA (9) import (5) infláció (5) Iran (4) Irán (7) Japán (3) Japan (3) jövő (3) kérdőív (10) kereskedelem (3) kereslet (5) készletek (3) Kína (19) kitekintés (4) kivándorlás (3) klímaváltozás (24) költségvetés (5) környezetvédelem (22) Koronavírus (6) koronavírus (4) Közel-Kelet (3) közlekedés (10) KSH (6) life (3) light (6) LNG (20) magyar (139) Magyarország (16) megújulók (19) MidEast (8) munkaerőpiac (5) napelem (5) off-topic (33) oil (23) olaj (57) olajár (24) OPEC (8) OPEC+ (4) Oroszország (37) összefoglaló (3) palagáz (10) palaolaj (3) pénzügyek (17) petrolkémia (3) politika (10) poll (3) portfolioblogger (333) prices (4) renewables (11) Russia (4) Saudi Arabia (4) shale gas (3) szankciók (4) Szaúd-Arábia (7) szén (6) széndioxid (6) szolgálati (10) társadalmi problémák (3) tech (9) Tesla (3) transport (3) Ukrajna (12) USA (29) utazás (5) üzemanyag (10) várakozások (5) vásárlóerő-paritás (3) Venezuela (5) video (4) Összes címke
süti beállítások módosítása