Így klikkeltek ti: Putyin, bevándorlók, szex

Putyin neve 70%-kal több kattintást hoz. Megnéztük, hogy mire klikkeltek a linkajánlónkból az elmúlt egy évben. És most elmondhatod te is, miről olvasnál többet.

Minden pénteken nagyjából tíz linket osztunk meg itt a blogon, az elmúlt hét legjobb olvasnivalóiból (és néznivalóiból). Ez volt épp a legutóbbi.

A linkek többsége angol nyelvű, külföldi blogok, újságok írása, de vannak magyar cikkek is. A téma elég tág, gazdaság, politika, tech, meg ami épp szembejön és érdekes. A linkajánlót megkapják azok is, akik feliratkoztak a hírlevelünkre (itt te is megteheted), vagy követnek minket a Facebook-on (lájkolni ér).

Megnéztük, hogy az elmúlt egy évben mennyien és mire klikkeltetek.

csocsere2.png

Ez a korábbi nagy sikerű képünk valahogy megint adta magát a témához...

Hívószavak alapján Putyin az egyik favorit: elég, hogy a neve szerepeljen a címben, és rögtön 70%-kal többen kattintanak az adott linkre, mint az átlag. Lásd a lenti ábrát. (Jóval többen egyébként, mint ha a semlegesebb „orosz” szó szerepel a címben. Módszertani megjegyzés: csak azokat a témákat emeljük ki, amik statisztikailag szignifikánsan több linket hoztak.)

Mennyivel volt több klikk, ha az adott szó szerepelt a címben? - minden mást (pl. hogy hol szerepelt a linkajánlóban) változatlannak feltételezve. Zárójelben az adott linkek száma. Csak a szignifikáns paraméterek. Forrás: saját regressziós számítás

Nem meglepő módon jól teljesített még minden, ami magyar vonatkozású (aminek a címében szerepelt, hogy „magyar”, akár mert magyar nyelvű, akár mert Magyarországról szól). Az energia-témák közül a napelem és az olaj volt az, ami sokakat kattintásra ösztönzött.

Ugyan erről nem túl sok ilyen linket osztottunk meg, de az utóbbi időben a bevándorló-téma is sok klikket hozott.

És az örök favorit, a szex, amivel még egy gazdasági blogon is sok mindent el lehet adni… A robotok viszont valamiért errefelé nem népszerűek: 35%-kal kevesebb klikket hoztak az ilyen linkek.

Heti átlagban 1000 klikk van a linkajánlónk linkjeire. (Ez nem azt jelenti, hogy 1000 ember klikkel a linkekre – az egyedi számokat nem tudjuk követni, de mivel egy ember több linket is megnézhet, ezért valószínűleg ez kevesebb embert jelent). Az Index-szel vagy a 444-gyel nem tudunk, nem is akarunk versenyezni, de ahhoz képest, hogy ezek a linkek angolul vannak, és mi csak egy mezei gazdasági blog vagyunk, talán nem is rossz eredmény ez. És úgy vettük észre, újságírók is előszeretettel mazsoláznak a linkajánlónkból.

Mindenkit megnyugtatunk, az elemzést nem azért csináltuk, hogy mostantól csak Putyinról vagy szexről szóló linkeket osszunk meg.

És te miről olvasnál többet - vagy akár kevesebbet - a linkajánlónkban? Sok vagy kevés a heti tíz link? Mikor olvasnád/olvasod? Írd meg nekünk a véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://gurulohordo.blog.hu/api/trackback/id/tr477751026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Elérhetőségeink

Magunkról

Energiáról, gazdaságról és minden egyébről.

A posztok szerzői a MOL-csoport dolgozói, írásaik a magánvéleményüket és nem feltétlenül a MOL-csoport hivatalos álláspontját képviselik.

Hírlevél

Our English blog has moved!

United-Kingdom-flag-24.png Visit Barrelperday.com!

 

Címkék

2021 (4) 2022 (4) ACEA (3) Afrika (3) áram (24) atom (10) autó (13) benzin (4) budget (3) car (4) China (6) climate change (17) CO2 (50) coal (3) cseppfolyós földgáz (LNG) (11) demográfia (6) dízel (5) electricity (4) elektromos autó (11) élet (23) élettartam (5) energia (5) energiahatékonyság (8) energiaválság (4) english (73) EU (47) Euro (4) euro (3) Euróövezet (3) Európa (9) Eurozóna (8) Eurozone (4) EV (3) fenntarthatóság (3) finance (3) finomítás (4) földgáz (6) gas (23) gasztro (4) gáz (51) gázár (4) gazdaság (10) Gazprom (19) GDP (3) geopolitika (10) Görögország (5) green (3) háború (6) heavy (3) heti olvasnivaló (129) Hungary (5) IEA (9) import (5) infláció (5) Iran (4) Irán (7) Japán (3) Japan (3) jövő (3) kérdőív (10) kereskedelem (3) kereslet (5) készletek (3) Kína (19) kitekintés (4) kivándorlás (3) klímaváltozás (24) költségvetés (5) környezetvédelem (22) Koronavírus (6) koronavírus (4) Közel-Kelet (3) közlekedés (10) KSH (6) life (3) light (6) LNG (20) magyar (139) Magyarország (16) megújulók (19) MidEast (8) munkaerőpiac (5) napelem (5) off-topic (33) oil (23) olaj (57) olajár (24) OPEC (8) OPEC+ (4) Oroszország (37) összefoglaló (3) palagáz (10) palaolaj (3) pénzügyek (17) petrolkémia (3) politika (10) poll (3) portfolioblogger (333) prices (4) renewables (11) Russia (4) Saudi Arabia (4) shale gas (3) szankciók (4) Szaúd-Arábia (7) szén (6) széndioxid (6) szolgálati (10) társadalmi problémák (3) tech (9) Tesla (3) transport (3) Ukrajna (12) USA (29) utazás (5) üzemanyag (10) várakozások (5) vásárlóerő-paritás (3) Venezuela (5) video (4) Összes címke
süti beállítások módosítása